ISMET VEJSELI, tenor
PrIVocalFest - 6th Edition |  EARLY MUSIC NIGHT

PrIVocalFest - 6th Edition | EARLY MUSIC NIGHT

EARLY MUSIC NIGHT ISMET VEJSELI, tenor (MAQEDONIA E VERIUT) MYSAFIRE DEA XHEMAILI, mexosoprano (REPUBLIKA E KOSOVËS) RRON BAKALLI, violinë (REPUBLIKA E KOSOVËS) ALBA ZEQIRI, violinë (MAQEDONIA E VERIUT) VESA DOLI, violë (REPUBLIKA E KOSOVËS) ARIAN ZHERKA, violonçello (REPUBLIKA E KOSOVËS) SHKËLZEN BAFTIARI, piano (MAQEDONIA E VERIUT) PROGRAMI John Dowland FLOW MY TEARS Giuseppe Giordani CARO MIO BEN Francesco Gasparni LASCIAR D’AMARTI Claudio Monteverdi PUR TI MIRO nga opera L'INCORONAZIONE DI POPPEA DEA XHEMAILI, mexosoprano ISMET VEJSELI, tenor George Frideric Händel AH! MIO COR nga opera ALCINA DEA XHEMAILI, mexosoprano George Frideric Händel SEMPLICETTO! A DONNA CREDI? nga opera ALCINA George Frideric Händel OMBRA MAI FU nga opera SERSE George Frideric Händel EVERY VALLEY SHALL BE EXALTED nga opera MESSIAH George Frideric Händel DELL’IBERIA AL SOGLIO INVITTO nga opera RODRIGO George Frideric Händel GENTLE AIRS, MELODIOUS STRAINS nga opera ATHALIA George Frideric Händel TUO DRUDO È MIO RIVALE nga opera RODELINDA ISMET VEJSELI, tenor ____ ISMET VEJSELI, tenor Ismet Vejseli, i lindur në Kumanovë më 11.04.1998, është një solo këngëtar i arrirë me një rrugëtim të jashtëzakonshëm. Shkollimin muzikor e filloi në klarinetë dhe solo këndim, duke vazhduar studimet në shkollën e mesme të muzikës Ilija Nikolovski- Luj në Shkup nën drejtimin e tenorit Mustafa Imeri. Gjatë shkollës së mesme, Ismeti mori çmime të shumta, të njëpasnjëshme në konkurse shtetërore dhe ndërkombëtare për solo këndim. Talenti i tij shkëlqeu dukshëm edhe në skenat ndërkombëtare, duke i dhënë atij vlerësime të shumta në festivale të shumta në vendet si Serbi, Itali, Rusi etj. Ismeti përfundoi arsimin e lartë në fakultetin e muzikës ”Shën Kirili dhe Metodikë”, në Shkup në klasën e sopranos së njohur Ana Durlovski. Pikat kryesore të karrierës së tij përfshijnë shfaqjet në Berlin, Gjermani, një recital në Tiranë, Shqipëri dhe një debutim mbresëlënës në Moskë, Rusi. Arritjet e Ismetit shtrihen edhe në këndimin në Kremlin dhe në Operën dhe Baletin Kombëtar të Shkupit, duke bërë histori si Opera e parë shqiptare në Maqedoni. Në vitin 2021, ai fitoi nderimet kryesore në garat ndërkombëtare në Rusi dhe Beograd. Ismeti u pranua në akademinë Concertante në Barcelonë të Spanjës, nën mentorimin e maestro Raul Gimenez. Ai është paraqitur edhe në Prishtina International Vocal Festival në Prishtinë dhe gjithashtu ka performuar me Filharmoninë e Kosovës në Tiranë. Karriera e Ismet Vejselit vazhdon të rritet, e shënuar me debutimin e tij në Nju Jork të SHBA-së dhe një paraqitje prestigjioze në festivalin Musikverein në Vjenë. Debutimi i tij në Operën Kombëtare Sllovake e pa atë të shkëlqejë në 13 opera me 65 shfaqje në vetëm 10 muaj. Talenti i jashtëzakonshëm dhe vlerësimi ndërkombëtar i Ismet Vejselit e forcojnë statusin e tij si një yll në ngritje në botën e solo këndimit. ____ DEA XHEMAILI, mexosoprano Me muzikë ka filluar të merret që nga mosha 4 vjeçare. Dea Xhemaili ka qenë qenë fituese e shumë festivaleve brenda dhe jashtë Kosovës; një ndër çmimet kryesore ka qenë ai në Modena, Itali fituese e çmimit grand prix. Mbaroi studimet në Fakultetin e Arteve dhe së fundmi përfundimin e studimeve master - drejtimi Solokëndim. Ajo ka marrë pjesë në shumë festivale garuese, master klase me profesor të ndryshëm dhe kam qenë fituese e disa çmimeve si: në garat ndërkombëtare “Ars Kosova” ka qenë fituese e çmimit të dytë në vitin 2015 ,fituese e çmimit të parë në vitin 2018 etj. Është anëtare aktive e Korit të Filharmonisë së Kosovës që prej vitit 2012. Për shumë vite ka qenë e angazhuar në institucione dhe festivale të ndryshme si: Menaxher I projektit në Festivalin Prishtina Kids, Asistente-mësuese muzike në grupin e fëmijëve Xixëllonjat, organizatore e shumë koncerteve dhe shfaqje muzikore. Që nga viti 2018 është pjesë e festivalit PrIVocalFest si bashkëpunëtore e ngushtë e festivalit.